2 jul. 2010

weggebruikers.
Zit zo als bijna elke avond even te kijken of mensen wat mee hebben gemaakt en dat geplaatst hebben op hun blog.
Daarna ga ik altijd nog even naar de site van ligfiets.net voor nieuwtjes.
Wim schermer word in de gaten gehouden door ligfiets.net, ik denk dat het een beetje hun info bron is wat betreft de dingen in en om de Qeust.
Ze hebben mij ook gevonden, wat ik niet erg vind want als ik wat kan delen met een ander dan doe ik dat graag.

Waar een fietspad al niet meer voor word gebruikt


Deze stond zand over te laden, andere vrachtwagen was zeker stuk gegaan, maar ja waarom moeten wij fietsers daar nou weer last van hebben, die auto's hebben toch hun eigen asvalt strok.

Bij Wijdenes hadden we weer een ander geval vrachtwagen.


Ik moet voorrang verlenen aan een vrachtwagen die staat te wachten tot dat hij de weg op kan, waar door ik ook moet wachten terwijl ik helemaal die weg van die auto,s niet op moet.
Kunnen ze niet een groot kruis op het wegdek plaatsen zo dat daar geen auto's gaan staan en dat wij milieu vriendelijke weg gebruikers gewoon door kunnen rijden.
Buiten Hoorn richting Oosthuizen heb je nog zo een mooie voorangs situatie.
Ik rij op het fietspad en moet voorrang verlenen aan auto's die de parkeerplaats op gaan om heen auto te parkeren om vervolgens te gaan wandelen in het park.
Mensen laat die auto een dagje staan, zeker met dit weer.

1 opmerking:

  1. Jan,

    Ik moet ook regelmatig om auto's heen rijden omdat het fietspad geblokkeerd wordt, maar als het een door een vrachtauto of een grote trekker gebeurt dan denk ik meestal: die mensen moeten ook hun werk kunnen doen, en veiligheid vind ik belangrijker dan mijn comfort. De vrachtwagen die het fietspad blokkeerde moest naast de kapotte vrachtwagen staan. Ik denk dat de andere kant geen alternatief was, dan blokkeerde hij waarschijnlijk de hele weg en auto's kunnen niet zo makkelijk door de berm. En was dit de provinciale weg? Dan zou het levensgevaarlijk zijn om zelfs maar 1 helft te blokkeren.
    Een truck met oplegger heeft veel tijd nodig om de weg op te draaien en moet daarom goed kunnen zien of er wat aan komt. Dan mag hij van mij tot de weg doorrijden voor een beter uitzicht. Bovendien staan er haaientanden op het fietspad en heeft hij dus het volste recht om zo te gaan staan.

    Kees

    BeantwoordenVerwijderen