20 mrt. 2010

Even wat anders.


Is al weer wat dagen geleden dat ik wat plaatste, maar ja de route naar mijn werk is wel bekent dus die hoef ik hier nog een keer op herhaling te plaatsen.
Even wat anders dan, geen Velomobiel, wel heeft het met snelheid te maken en ook op de milieu vriendelijke maneer.
Speedsurfen, ik doe er niet aan hoor maar mijn collega Serge wel.
Ik heb deze week zijn nieuwe Van Den Berg board afgewerkt.
Ze varen snelheden rond de 80 km per uur.
Wat wel leuk is en ook te vergelijken met de fanatieke groep velomobiel rijders is als er niet gevaren word dan word er druk gesproken van hoe het sneller kan.
We hebben al heel wat boards veranderd, meer tailkick, dat betekent meer kromming in het achterste gedeelte van de bodem en dat word gedaan omdat het drukpunt in de zeilen nu helemaal voor in licht en de neus van het board te veel naar beneden drukt,door meer kromming in het board te maken komt de neus meer uit het water en heb je minder nat oppervlak heeft dus minder weerstand dus meer snelheid.
Boards bouwen we zelf, maar zeilen komen nog steeds uit de fabriek en daar door bouw je een board altijd na de hand van het zeil, hoewel de zeilmakers steeds meer in zien dat het uit de praktijk moet komen of een zeil goed is of niet en word er ook steeds meer met de bevindingen gedaan van de speedsurfers.
Op het moment is serge druk met de vinnen om daar meer uit te halen en daar heeft hij door die verandering( hier mag ik nog niet veel over zeggen wand dit doet hij in samen werking met zijn vinnen sponser)al 5 km sneller kunnen varen.

Dit is de site waar alle snelheden geplaatst worden.http://www.gps-speedsurfing.com/default.aspx?mnu=rankingsBoard is 260 land en 44cm breed en weegd 5,5 kg is opgebouwd uit, kern piepschuim daar over heen sandwichs plaat(is een harde 3mm schuimplaat) en gelamineerd met epoxy en koolstof mat.


6 opmerkingen:

 1. Even wat anders beste jan: Je hobbies spreken me zeker aan maar als (nog steeds eigenaar) stoort het me wat dat je het hebt over een "Allewedder ipv Alleweder". Weet u dat illegaal wedden verboden is?!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Mick,

  Ja daar heb je helemaal gelijk in!!
  Maar kun jij mij vertellen hoe ik dit kan herstellen??
  Het blog is erg leuk, leuk ook om verhalen van anderen te lezen maar vind het niet echt logies opgezet.

  Jan.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Da's zo opgelost!
  Ga naar 't G. Dashboard, instellingen en wijzig de collum: 'Titel'.
  Ik wacht af!

  groeten Mick

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Correcte bingo man.
  Mooi spiegeltje geworden hoor!
  Hoe heb je dat vacuüm eigenlijk voor elkaar gekregen?
  Succes met je blog!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hoi Mick,

  Materiaal wat ik gebruikt heb is vivak 0,5 mm dik, heb het bij een modelbouw zaak vandaan.

  Klem de plaat in een frame, verwarm de plaat met een warmte lamp tot dat de plaat gaat doorhangen dan snel op de vacuüm tafel,Vacuüm tafel is een zelf gemaakt simpel ding, MDF plaat met in het midden een vierkant van kleine gaatjes waar de lucht door word gezogen door een stofzuiger.

  Groet Jan.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Niet iets dat bij iedere ligfietser te vinden is, voor mij -en ik ken er nog wel wat- erg interessant!

  BeantwoordenVerwijderen