6 feb. 2010

het begin.


Hier mijn nog rode Alleweder.
Ja nu nog rood maar hij gaat wit worden.
Eerst nog wat dingen binnen in veranderen zoals de elektrische bedrading wat niet goed is zoals slechte stekkers die er makkelijk uit gaan tijdens het rijden.
Komen ook andere koplampen in, is nu halogeen maar word led en wil er ook knipper lichten op gaan zetten

Kees van Hattem had al een paar foto's geplaatst op zijn blog van de rit die ik maakte van Enkhuizen naar Hoorn.
Hier nog een paar en een verhaaltje er bij.

Wat was het een mooie morgen om te fietsen met de ligfiets!!!

Mijn route naar Hoorn naar mijn werk was langs de provinciale weg.
Bij de dijk opgang naar Lelystad stond alles al vast, bij Broekerhaven waar de weg om hoog loopt stonden de auto's dwars op de weg omdat ze op het gladde wegdek niet omhoog konden komen, de weg was als een spiegel zo glad.
Tussen Grootebroek en Venhuizen in de bocht was het ook weer raak, vrachtwagen die van de rechter baan naar links in de berm terecht was gekomen.
Op het moment dat ik langs kwam werd er geprobeerd met een grote sleepwagen de vrachtwagen uit de berm te krijgen maar dat lukte niet erg.
De kleine file die er achter stond kon hier niet op wachten en ging via de berm op het fietspad rijden om er even later weer via de berm op de weg te komen.
Maar die berm was nou net het probleem, auto vast in de berm met gevolg een file op het fietspad waar ik niet langs kon.
Toen ben ik uit gestapt en heb mijn fiets door de berm getrokken en ben op de provinciale weg gaan rijden, dat ging prima kon lekker door rijden.
Had je die gezichten moeten zien van die mensen in de auto.
Ben later bij Venhuizen weer op de ventweg gaan fietsen omdat ik ook in de rij kwam te staan, het ging niet harder dan 15 KM.
Dit is het stukje fietspad tussen Wijdenes en Schellinkhout, roept een man lachent uit zijn raam.. kan ik met je mee rijden.

Ik kon lekker doorrijden met een gangetje van 30KM terwijl de auto's niet harder gingen dan 10 a 15 per uur, heb dus alleen maar auto's ingehaald.
Moest nog wel even aan de kant voor een ziekenwagen die ook over het fietspad reed, de duim ging even omhoog van de heren als dank voor het aan de kant gaan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten