29 jan 2012

Een dagje voorbereiden en testen.

Gisteren naar Wim om met mijn Quest een test te doen om te kijken hoe de stroomlijn is van de Quest , kap en minivizier.
Was een hele klus om alle draadjes er op te krijgen.

Op naar ons test parcours, mooi glad asfalt, op een auto na geen verkeer tegen gekomen op het test parcours konden dus ongestoord en snel onze testen doen.

Weer terug naar Wim zijn huis om de foto en filmpjes te bekijken.

Draadjes moesten er ook weer af en hebben we op een sticker vel geplakt om eventueel later nog een test te kunnen doen.
Het er af halen ging een stuk vlotter dan het er op plakken.

De tochtstrip die er al vanaf vorig jaar september opzat en aardig grijs was geworden hadden we er al af gehaald voor dat de draadjes er op gingen maar er moest wel weer een op.
Heb van Wim een nieuwe gehad en hebben we er nog even opgeplakt.
Was weer een leuk en leerzaam dagje.

Fam Schermer, bedankt voor de goede zorgen.






.

25 jan 2012

Als het kalf verdronken is dempt men de put.



Nou hier moesten er eerst drie verdrinken voor dat de put werd gedempt.

Cees Rozendaal schreef een aantal weken terug op zijn blog over zijn nieuwe route door Lelystad naar Velomobiel in Dronten.
Cees merkte op dat die twee rottige stukken in het wegdek van de dijk Enkhuizen Lelystad voor en na het naviduct dat deze vlak waren gefreesd.

Ik had het er met mijn collega over en hij wist er ook van en hij vertelde dat hij er ook een keer is geweest om een fietser van het asvalt af te halen, collega Johan werkt een dag bij ons en de ander 4 dagen rijd hij op de ambulance.
Ja van het asfalt afhalen want de man had een geperforeerde long.
Het is zeker drie keer gebeurt voor dat er wat aan gedaan werd.
Je komt veel dingen als fietser tegen in het verkeer waarvan je denk hoe is het mogelijk maar dit slaat toch wel alles.
Dit ongeluk gebeurde augustus 2011.

Zie verslag van het ongeluk. bron; 112 Westfriesland.


ENKHUIZEN – Vijf wielrenners kwamen zaterdagochtend rond 09.30 uur ten val op het fietspad langs de Markermeerdijk N302 tussen Enkhuizen en Lelystad. Het bleek het op het fietspad te zijn net na het Naviduct, een groep wielrenners, afkomstig uit Harderwijk hield een jaarlijkse ronde. Minimaal vijf wielrenners kwamen ten val door een scheur in het wegdek, drie raakten zodanig gewond dat ze naar het ziekenhuis zijn gebracht. Een daarvan is ernstig gewond geraakt en is met spoed overgebracht. De andere wielrenners hielden alleen wat schaafwonden aan de val over. De ploeg, ongeveer bestaande uit tien man, is na het ongeval even gaan rusten en napraten in een restaurant in Enkhuizen. De politie heeft met krijt waarschuwingen op de weg gezet om de te gemoed komende fietsers te waarschuwen. De wegbeheerder is aansprakelijk gesteld.

Foto’s : Stefan Pennekamp

vervolg stormstrip.

In de praktijk is gebleken dat een turbulente laag door zijn snelheidsverdeling waarbij maar weinig echt heel langzaan gaat, de stroming beter blijft aanliggen.
Voor de drukweerstand is een turbulente grenslaag daardoor beter als een laminaire grenslaag.
Vandaar dat bij top schaatsers strippen op de pakken worden geplakt om ervoor te zorgen dat de stroming turbulent wordt, en daardoor de schaatser een een lagere drukweerstand krijgt. Hetzelfde trucje verklaart de putjes van de golfbal.

Plaatje en tekst; http://www.zeiltheorie.nl/weerstand.html#druk

24 jan 2012

Storm strip

Er word veel over gesproken maar begrijp nu dat veel mensen nog niet begrijpen wat het stripje moet doen, maar de tochtstrip doet zeker zijn werk.


Zie hier het blog van Velomobilliteiten. http://brandweerquest.blogspot.com/

Zal vanavond tekst en uitleg geven.

Wordt vervolgt.

13 jan 2012

Quest een kilo lichter.

Vandaag de Quest even op zijn kant.
Het viel mij op dat er erg veel modder in de wielkast zat, even het handvat van een plamuurmes verlengen om makkelijker bovenin de wielkast te komen.
Dit hoopje uit een wielkast weegt 341 gram en dan is de wielkast alleen nog maar met het plamuurmes schoon gemaakt, de ronde stukken daar kom je niet bij met het plamuurmes.
Dit weekend de rest ook weg halen en de andere twee wielkasten ook meteen doen dan hoef ik dat extra balast niet mee te nemen.... mmm... houd de Quest bij veel wind wel beter op de weg!








8 jan 2012

Je ziet ze steeds meer.


Wim had er al eerder over geschreven, de tochtstrip of wel de stormstrip.
Las Kees van Hattem zijn blog en zag dat er meer mensen zijn die er mee gaan rijden.

Hier een linkje naar Wim zijn blog waar hij vorig jaar september al over de strip een stukje schreef....